Vinari

S VINOM KROZ VRIJEME

Hercegovina Produkt

Hercegovina produkt d.o.o je nastavak višestoljetne tradicije obitelji Barbarić u uzgoju vinove loze, proizvodnji vina i rakije loze od autohtonih sorti Žilavke i Blatine sa zaštićenim geografskim podrijetlom. Suvremenom proizvodnjom počinju se baviti 1995. godine ukupnog kapaciteta 300 hl, da bi se 2002. godine organizirali u Hercegovina produkt d.o.o. čiji su trenutni kapaciteti 25 000 hl u proizvodnji vina i voćnih rakija. Hercegovina produkt u procesu proizvodnje koristi najsuvremenija tehnološka rješenja, a rezultat toga je vrhunska kvaliteta naših proizvoda.

Ostojić, Monako 2000 d.o.o.

Podrum Ostojić – Tradicija i kvaliteta Prenoseći i usavršavajući znanje o grožđu i vinu s koljena na koljeno obitelj Ostojić je došla do zavidnog znanja i kvalitete u izradi vina, tako da danas iz podruma Ostojić izlaze kvalitetne i poznate vrste vina u BiH. Hercegovačko podneblje kamena i sunca pruža savršene uvjete za uzgoj i preradu najkvalitetnijih sorti grožđa posebno u tom prednjači Brotnjo gdje se nalaze najkvalitetniji hercegovački vinogradi, vinogradi poznati po grožđu i vinu već stoljećima. Iz našeg proizvodnog programa izlaze vrhunska vina Žilavke i Blatine , Barrique vina, domaće rakije, loza, travarica, orahovača, extra loza, medovača i…

Rebac

Ovaj mladi vinar je nastavio stoljetno obiteljsko bavljenje vinarstvom oplemenivši ga novim tehnologijama i naslijeđenom ljubavlju prema proizvodnji ovog plemenitog pića. Od 1996. godine vinarija na tržište plasira vino sa zaštićenim geografskim podrijetlom, a u vinariju se uvodi ganimede tehnologija. Usporedno podiže nove vinograde na probranim lokalitetima Trebižata i dubravske visoravni. Pored Žilavke i Blatine Podrum Rebac proizvodi vino Chardonnay.

Buntić

Obitelj Buntić proizvodi vino stoljećima. Već od 1921. godine bavi se ozbiljnom proizvodnjom. Za to vrijeme je proizvedena značajna količina od 10 000 l. Druga značajna godina je 1972., kad je prvi put registrirano kao zanimanje proizvodnja vina. Tad se počinje pakirati vino u staklene boce s etiketom Podruma Buntić. Od 1994. je konačno registrirana proizvodnja i punjenje Žilavke i Blatine kao vrhunskog zaštićenog proizvoda. Pored vrhunske Žilavke i Blatine proizvodi se Loza, Rose i Blatina barique. Ove vrhunske proizvode možete pronaći u svim bolje opremljenim prodajnim objektima, vinotekama, restoranima kako u zemlji tako i u inozemstvu. Danas u uspješnoj…

Tvrdoš

Monasi manastira Tvrdoš, započeli su pre desetak godina novo poglavlje u priči o manastirskom vinarstvu kod nas. Preuzeli su brigu nad vinovom lozom u Trebinjskom polju gdje su stari zasadi Vranca smešteni na 70 hektara površine i podigli čak 60 hektara mladih vinograda u Popovom polju.Danas manastir ima dva podruma. U starom kamenom podrumu iz 15. vjeka, u stoljetnim hrastovim bačvama sazrijeva vranac, a samo desetak metara dalje, uz samu Trebišnjicu, ukopan je novi podrum opremljen najsavremenijom tehnologijom, ali savršeno uklopljen u postojeći kompleks.Podrumi manastira Tvrdoš njeguju tradicije monaškog vinogradarstva i hercegovačkog podneblja, proizvodeći vina od autohtonih i internacionalnih sorti…

Newsletter prijava

Prijavite se na Newsletter za nove postove u blogu, savjete i nove fotografije.

Restorani i konobe

Kontakt

 

Turistička zajednica HNŽ/HNK
Adresa: Dr. Ante Starčevića bb
Tel. : +387 36 355 090
Fax : 387 36 355 096
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.hercegovina.ba

Preuzmite publikaciju

Mapa Vinska cesta Hercegovine