Vinari

S VINOM KROZ VRIJEME

Buntić

Obitelj Buntić proizvodi vino stoljećima. Već od 1921. godine bavi se ozbiljnom proizvodnjom. Za to vrijeme je proizvedena značajna količina od 10 000 l. Druga značajna godina je 1972., kad je prvi put registrirano kao zanimanje proizvodnja vina. Tad se počinje pakirati vino u staklene boce s etiketom Podruma Buntić. Od 1994. je konačno registrirana proizvodnja i punjenje Žilavke i Blatine kao vrhunskog zaštićenog proizvoda. Pored vrhunske Žilavke i Blatine proizvodi se Loza, Rose i Blatina barique. Ove vrhunske proizvode možete pronaći u svim bolje opremljenim prodajnim objektima, vinotekama, restoranima kako u zemlji tako i u inozemstvu. Danas u uspješnoj…

Anđelić

Porodica Anđelić se uzgojom i preradom vinove loze bavi se više od jednog vijeka. Kao i tada u stvaranju njihovih vina i danas učestvuju isključivo članovi porodice koji svojom posvećenošću i ljubavlju postižu vrhunski kvalitet svih vina. Proizvodni kapacitet vinskog podruma Anđelić je 150.000 litara godišnje. Vinarija raspolaže izdvojenom prostorijom za prijem i primarnu preradu grožđa cca 200m², prostoriju za fermentaciju površine oko 200 m² i 70m, opremljenu najmodernijom opremom što, uz primjenu adekvatne i savremene tehnologije, omogućava potpunu kontrolu procesa stvaranja vina u ovoj delikatnoj fazi. Podrum za odležavanje vina površine cca 200 m² se čitavom svojom površinom nalazi…

Marijanović

Priča vinarije Marijanović priča je o obitelji, tradiciji i ljubavi prema vinu. Smješteni u mirnom Hercegovačkom selu Služanj, nedaleko od Čitluka i Međugorja, u kojem već 4 generacije njegujemo dvije autohtone hercegovačke sorte Žilavku i Blatinu. Podrum je u sklopu obiteljske kuće izgrađen 1936. godine, a novi 2008. godine. Obitelj Marijanović strast i ljubav prema vinu pretače u vrhunske kapljice koje pružaju nezaboravan užitak a koje možete kušati u njihovoj sali za degustaciju čiji je kapacitet 30 osoba.

Rozić

Stoljetna tradicija uzgoja vinove loze, proizvodnja grožđa i spravljanje vina, ljubav prema tom čarobnom napitku, te bogom dano hercegovačko podneblje preduvjeti su bez kojih Misno vino ne bi bilo to što jest. Vinar Zdravko Rozić nasljednik je obiteljske tradicije koju je oplemenio primjenivši najmodernija tehnološka dostignuća u proizvodnji Misnog vina što ga čini prepoznatljivim. Ovaj vinar proizvodi isključivo vrhunska vina Žilavku i Blatinu u stogo kontroliranim i ograničenim količinama. Brojna su priznanja i medalje kojim su se okitila vina Obiteljskog podruma Rozić kako na domaćim tako i međunarodnim natjecanjima. Zdravko Rozić posebno je ponosan na zlatnu medalju sa vinskog sajma…

Stankela d.o.o.

Jedan od pionira vinarstva u Hercegovini, trideset i više godina proizvodi vino u buteljama, danas pakiram vino čuvenu Žilavku i Blatinu ove regije, jer to je obiteljska tradicija proizvodnje grožđa i vina čuvenih sorti. To radim iz ljubavi i uživam u toj proizvodnji. Proizvodnja je čisto ekološka, zato je cijenjena i tražena diljem Europe.

Newsletter prijava

Prijavite se na Newsletter za nove postove u blogu, savjete i nove fotografije.

Restorani i konobe

Kontakt

 

Turistička zajednica HNŽ/HNK
Adresa: Dr. Ante Starčevića bb
Tel. : +387 36 355 090
Fax : 387 36 355 096
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.hercegovina.ba

Preuzmite publikaciju

Mapa Vinska cesta Hercegovine