Vinari

S VINOM KROZ VRIJEME

Rebac

Ovaj mladi vinar je nastavio stoljetno obiteljsko bavljenje vinarstvom oplemenivši ga novim tehnologijama i naslijeđenom ljubavlju prema proizvodnji ovog plemenitog pića. Od 1996. godine vinarija na tržište plasira vino sa zaštićenim geografskim podrijetlom, a u vinariju se uvodi ganimede tehnologija. Usporedno podiže nove vinograde na probranim lokalitetima Trebižata i dubravske visoravni. Pored Žilavke i Blatine Podrum Rebac proizvodi vino Chardonnay.

Nuić

Nastavljajući obiteljsku tradiciju uzgoja vinove loze 2004. godine nastala je tvrtka Vinogradi Nuić d.o.o. U selu Crnopod, između Ljubuškog i Međugorja, na krškom lokalitetu površine 35 ha, zasađeno je 190 000 čokota, prvenstveno Žilavke i Blatine. Korištenjem moderne agrotehnike i reguliranjem prinosa dobivamo grožđe vrhunske kvalitete te vina najviše kakvoće. Posjedujemo i moderno uređenu salu za degustaciju kapaciteta 50 osoba gdje se mogu kušati sva naša vina.

Sivrić

Proizvodnja vina u našoj obitelji ima dugu tradiciju – dva i pol stoljeća. U prošlom stoljeću imali smo zasađenih 25 000 čokota vinove loze. Tridesetih godina prošlog stoljeća naši preci izvozili su vino u Češku i Slovačku u hrastovim bačvama. Početkom devedesetih godina počeli smo flaširati vino, odnosno prešli na suvremenu tehnologiju proizvodnje vina. Danas naša proizvodnja vina ja cca. 50 000 l dijelom iz vlastite proizvodnje i dijelom od stalnih kooperanata. Pored proizvodnje vina posjedujemo vinoteku "Sivrić Međugorje" u kojoj su izložena vina našeg obiteljskog podruma i sva vrhunska vina Hercegovine, djelom Hrvatske i neka od vina iz Europe.…

Petijević

Podrum Petijević smješten je uz Goričko jezero i nalazi se pet kilometara od centra Trebinja. Veoma stara porodična tradicija u pravljenju vina i uzgoju vinove loze datira iz 1900. godine. Podrum je u mogućnosti da u ruralnom ambijentu ponudi degustaciju za 50 osoba odjednom koje mogu da probaju vina Žilavka, Vranac, Merlot i Chardonnay kao i domaću lozovaču.

Vinarija Čitluk

Najveća vinarija u BiH, prerađivačkog i smještajnog kapaciteta od 110 000 hl. Vinarija posjeduje najsuvremeniju opremu za uvinjavanje grožđa, uređaje za hladnu maceraciju, hladnu i hlađenu fermentaciju, te inox cisterne, hrastove i barrique bačve za odležavanje vina. Također ima i najveće površine pod vinogradima koji se prostiru na oko 300 ha na pet vinogradarskih položaja, gdje su posađeni uglavnom autohtoni i udomaćeni kultivari Žilavka, Blatina, Trnjak, Plavac mali i Vranac. U sklopu degustacije u Čitluku je i posjeta najvećoj plantaži u državi. To su Kameni vinogradi, površina od 100 ha, jedinstvena lokacija gdje je kamena pustinja pretvorena u zelenu oazu.…

Newsletter prijava

Prijavite se na Newsletter za nove postove u blogu, savjete i nove fotografije.

Restorani i konobe

Kontakt

 

Turistička zajednica HNŽ/HNK
Adresa: Dr. Ante Starčevića bb
Tel. : +387 36 355 090
Fax : 387 36 355 096
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.hercegovina.ba

Preuzmite publikaciju

Mapa Vinska cesta Hercegovine