Gostionica Zavala je objekt sagrađen 1903. godine. Služeći prvobitno kao željeznička postaja na liniji Sarajevo-Dubrovnik danas je to ugostiteljski objekt smješten između špilje Vjetrenica i manastira Zavala, na staroj željezničkoj pruzi. Ovaj restoran danas čini nezaobilazno odredište turističke ponude općine Ravno. Nudimo veliki izbor jela ispod peke, raznovrsna jela na žaru kao i zaboravljena jela iz ovih krajeva. Uz jela pripremljena na tradicionalan način nudimo i veliki izbor vrhunskih vina, domaćih rakija i ostalih alkoholnih i bezalkoholnih pića. Restoran raspolaže sa mjesta 50 mjesta unutar objekta i 120 na terasi.
Ako tražite svježu pastrmku, nema boljeg mjesta od Studenca. Studenac se nalazi na kristalno čistoj, hladnoj rijeci Trebišnjici iza Arslanagića mosta. U vrijeme vrućih ljetnih dana, najljepše je sjediti vani. Imamo i vlastiti ribnjak gdje možete izabrati svoju pastrmku. Također, ne zaboravite probati naš domaći hljeb.
Restoran „Stara Hercegovina“ izgrađen je u hercegovačkom etnostilu u malom hercegovačkom selu TULI, pored magistralnog puta Trebinje – Meljine – Herceg Novi. Restoran je projektovan i građen po uzoru na pomalo zaboravljene stare hercegovačke kuće, pokrivene ražanom slamom i kamenim pločama, tako da mu izgled i unutrašnji enterijer daje naziv Etnorestoran „Stara Hercegovina“. Restoran je izvanredno mjesto za odmor, uživanje i osvježenje u ljetnim vrelim hercegovačkim danima. U restoranu služe stara hercegovačka jela, jagnjeće i teleće pečenje ispod sača, jela sa roštilja, uz veliki izbor osvježavajućih napitaka i domaćih vina visokog kvaliteta.U restoranu „Stara Hercegovina“ može se smjestiti 60 gostiju u zatvorenoj sali, a u ljetnoj bašti još 90 gostiju.
Restoran Udovice nalazi se u blizini Mostara (13 km).Restoran Udovice ima tradiciju od 1953. godine kada se u «starim kućama» kuhala i spremala hrana za radnike i putnike namjernike. Danas restoran odiše profinjenim odnosom tradicionalne i moderne arhitekture. Ima 120 sjedećih mjesta, parking i vinskim podrumom.Janjetina s ražnja i jela s roštilja, tradicionalno se pripravljaju već dugi niz godina. Pripremanje na drvenom bukovom ugljenu, probrana vrsta i kvaliteta uvijek svježeg mesa, daje posebnu aromu i doživljaj objedu.
Vinoteka "Vukoje 1982" je mjesto u kome se istinski doživljava pravo "vjenčanje" vrhunskih vina i jela Hercegovine sa posebnim naglaskom na "Slow Food" koncept služenja. U ovom restoranu, koji već 30 godina njeguje okuse Hercegovine, uživaćete u tradicionalnim jelima od tipičnih hercegovačkih proizvoda servirana uz vrhunska vina "Vinarije Vukoje" koja ima preko 100 zlatnih medalja za kvalitet (Pariz, Milano, Prag, Bergamo, Ženeva) i 30 hektara svojih vinograda. Sve namirnice koje se koriste za pravljenje vrhunskih delicija u ovom restoranu su iz vlastite organske proizvodnje te je ovaj restoran jedino i pravo mjesto za upoznati etno i gastro raznolikost i ljepotu Hercegovine. Restoran raspolaže sa 60 mjesta, a u basti restorana jos 40.